Get URL

Mit lys, vand og varme

Activity no: 3004-24-01-02
03-03-2025 at 09:00 - 11:30
ENERGI & VAND
Roskildevej 213
2500 - Valby
Contact: ENERGI & VAND
envand@kk.dk

Enrollment

Enrollment deadline: 17-02-2025 at 09:00
Cancellation deadline: 17-02-2025 at 09:00
There are 0 free seats

Mit lys, vand og varme

Oplev hvordan forsyningen med el, varme, vand og fjernelse af spildevand har ændret sig gennem de sidste 150 år gennem sjove læringsaktiviter.


Vi tager tilbage til 1800 tallet hvor eleverne leger natmænd i et Lorteløb og konkurrerer om, hvem der kan få fragtet flest lorte til "Lorteøen", De quizzer om, hvad der må smides i toilettet, og hvad der ikke må, dypper deres egne stearinlys og tester hvor meget energi forskellige typer moderne pærer bruger. Udendørs skal eleverne en lille pandekage på brændekomfuret, som man gjorde i gamle dage, tale om varmeforsyning og undersøge nogle af de mange komfurtyper der har været gennem tiden. P

Se lærervejledningen nedenfor for læringsmål for forløbet, Fælles mål, praktisk info mm.
LÆRERVEJLEDNING
Mit lys, vand og varme
PRAKTISK INFO
Husk at give elever og forældre besked om at dele af undervisningen foregår udendørs, så eleverne har tøj på efter dagens vejr.
Husk mad og drikke, da der ikke er kantine på ENERGI & VAND.
Det er vigtigt klassen møder 5-10 minutter inden forløbets start.
FAGLIG FORBERELSE INDEN FORLØBET
Introducer gerne eleverne til temaerne lys, vand, spildevand og varme og til livet København i 1800- tallet, evt. gennem billeder og film.

MÅLGRUPPE
0.-2. kl. - specialklasser er også meget velkomne
FORMÅL OG KOMPETENCER
Undervisningsforløbet Mit lys, vand og varme er et spændende og anderledes forløb, hvor eleverne i specialdesignede inden- og udendørs læreringsrum får en masse faglig viden gennem modeller og hands-on-aktiviteter.
Forløbet understøtter elevens alsidige udvikling og kravet om varierede undervisningsformer ved at indeholde forskellige typer spændende læringsopgaver.
Eleverne er i bevægelse under store dele af forløbet.
LÆRENS ROLLE
Husk at læse lærervejledningen grundigt inden besøget.
Der skal altid deltage to lærere/voksne sammen med klassen.
Under forløbet skal lærerene bemande stationer (selvfølgelig efter introduktion) og deltage aktivt i forløbet sammen med eleverne.