Get URL

Energiens vej gennem tiden

Activity no: 3007-24-04-01
20-05-2025 at 12:00 - 14:30
ENERGI & VAND
Roskildevej 213
2500 - Valby
Contact: ENERGI & VAND
envand@kk.dk

Enrollment

Enrollment deadline: 06-05-2025 at 12:00
Cancellation deadline: 06-05-2025 at 12:00
There are 1 free seats Enroll

Energiens vej gennem tiden

Følg energiens vej gennem samfundet, forsyn et hus med vedvarende energi, besøg H.C. Andersen i lyset fra tranlampen og tag på rejse i Smart House og test et dit energiforbrug.


Tag på en tidsrejse igennem lysets historie, besøg H. C. Andersen i lyset fra tranlampen og hør historien om overgangen fra tranlamper til gaslamper. Prøv Smart house og bliv klog på hvilke ting der bruger el og varme derhjemme og hvordan vi kan bruge Smart teknologi til at spare på det. Kravl ind igennem radiatoren og gå en tur gennem køleskabet for at finde ud af hvor ressourcerne kommer fra. Prøv at forsyne et hus med vedvarende energi over et år og oplev de udfordringer der er ved en vedvarende energiforsyning og lagring af energi. I Energidomen skal eleverne reflektere over eget og andres energiforbrug, de skriver en rap, et digt eller en historie om energiforbrug nu og i gamle dage.

Se lærervejledningen nedenfor for læringsmål for forløbet, Fælles mål, praktisk info mm.
LÆRERVEJLEDNING
Energiens vej gennem tiden
PRAKTISK INFO
Husk mad og drikke, da der ikke er kantine på ENERGI & VAND.

Det er vigtigt klassen møder 5-10 minutter inden forløbets start.
FAGLIG FORBERELSE INDEN FORLØBET
Det forventes at eleverne er blevet introduceret til temaerne CO2 , drivhuseffekt, vedvarende energi, fossile brændsler og bæredygtighed.
Find inspiration til undervisning f.eks energimuseets animationsfilm Sådan virker drivhuseffekten og CO2 , kul og ilt i balance
Indsaml viden omkring temaerne på energinet.dk og globalis.dk

MÅLGRUPPE
3.-4. kl. - specialklasser er også meget velkomne
FORMÅL OG KOMPETENCER
Undervisningsforløbet Energiens vej gennem tiden er et spændende og anderledes forløb, hvor eleverne i specialdesignede læreringsrum får en masse faglig viden gennem modeller og hands-on-aktiviteter.
Forløbet understøtter elevens alsidige udvikling og kravet om varierede undervisningsformer ved at indeholde forskellige typer spændende læringsopgaver.
LÆRENS ROLLE
Husk at læse lærervejledningen grundigt inden besøget.
Der skal altid deltage to lærere/voksne sammen med klassen.
Under forløbet skal lærerene bemande stationer (selvfølgelig efter introduktion) og deltage aktivt i forløbet sammen med eleverne.