Enrollment deadline can not be after activity start
Get URL

KAB-konference

Activity no: 0009-18-42-00
27-10-2018 at 09:00 - 28-10-2018 at 13:15

Enrollment

Enrollment deadline: 07-10-2018 at 23:59
Cancellation deadline: 01-10-2018 at 23:59
There are 17 free seats Enrollment deadline has been exceeded
Deltager
4,100.00 DKK 
KAB- konferencen 2018 - Beboerdemokrati i bevægelse
Den 27. - 28. oktober 2018, Konventum i Helsingør
 

Kære beboervalgte

 

Et aktivt og velfungerende beboerdemokrati er fundamentet for den almene sektor.

Beboerdemokratiet har igennem en årrække været udfordret af, at det er svært at rekruttere nye, og at beboervalgte mange steder er ”grå i toppen”.

 

På konferencens første dag er der fokus på beboerdemokratiet: hvad er demokrati for en størrelse? Hvornår skal de store beslutninger tages, og kræver det særlige kompetencer at deltage i beboerdemokratiet? Vi skal arbejde med konkrete dilemmaer i demokrativærksteder, og der kommer ”opskrifter” ud af de enkelte værksteder, som alle efterfølgende kan lade sig inspirere af.

 

Andendagen på konferencen står i frivillighedens tegn. Hvad motiverer frivillige, og hvordan kan beboerdemokratiet bedst støtte op om enkelte frivilliges interesser og følge med tiden?

 

Hvordan kan boligafdelingerne, boligorganisationerne og KAB værne om, udvikle og støtte beboerdemokratiet? Hvordan kan vi sammen gøre det endnu bedre og skabe øget engagement, så beboerdemokratiet er klar til fremtiden? Det er emner, vi kommer ind på i løbet af konferencen.

 

Vi glæder os til at se dig!

 

John Olsen, formand KAB og Jens Elmelund, adm. Direktør, KAB

 

Program

Lørdag den 27. oktober 2018

Kl.  9.00  Ankomst og morgenkaffe i forhallen

Kl. 10.00 Velkomst og morgensang i Damgårdssalen v/John Olsen, formand for KAB og Jens Elmelund, adm. direktør i KAB 

Kl. 10.10 Dagens program og indflyvning til konferencen v/Søren H. Schmidt, ordstyrer

Kl. 10.20 Demokratiets vilkår i 2018 v/ Ulrik Kjær, professor ved SDU - Er demokratiet repræsentativt? Hvorfor har vi demokrati, når så få deltager fx i det lokale demokrati? Hvor bevæger demokratiet sig hen, og er der brug for nytænkning?

Kl. 11.30 Pause

Kl. 11.50 Vi stiller skarpt på beboerdemokratiet anno 2018 og drøfter, hvad der er beboerdemokratiets styrker, og hvor kunne der være brug for udvikling. Vi debatterer bl.a. hvor vi ser beboerdemokratiet bevæge sig hen de kommende år, og hvad det fordrer af opgaver og kompetencer i bestyrelser og hos frivillige.

Kl. 13.00 Frokost

Kl. 14.15 Børnedemokrati – er det med til at sikre beboerdemokratiets overlevelse? v/Pernille Seeberg og Stefan S. Soussan, medarbejdere i Fællesskaberne – den boligsociale helhedsplan Sjælør-Sydhavn og børnedemokrater fra Händelsvej. Afholdes i Damgårdssalen.

Kl. 14.35 Demokrativærksteder, v/Jens Elmelund og Søren H. Schmidt, ordstyrer - Opsamling på formiddagen og introduktion til demokrativærkstederne

Kl. 14.45 Demokrativærksteder + kaffe og kage
 

Kl. 16.20 Afrunding af den første dag v/ Søren H. Schmidt, ordstyrer - Opsamling, indtryk fra dagen og egne erfaringer til inspiration

Kl. 17.00 Dagens program slutter

Kl. 17.00 Kunstrundtur på 45 minutter (max 40 deltagere)

Kl. 18.00 Velkomstdrink og musikalsk show

Kl. 18.45 Udlevering af bordnumre

Kl. 19.00 Middag

Kl. 22.00 Bandet ”All Night Long”

 

Søndag den 28. oktober 2018

Kl.  8.00  Morgenbuffet og nøgleaflevering

Kl.  9.00  Dagens program og morgensang v/John Olsen og Søren H. Schmidt

Kl.  9.10  Motivation og rekruttering v/Andreas Kamm, tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp - Hvordan kan vi styrke, inspirere og videreudvikle det frivillige arbejde, hvor det i høj grad er lysten, der driver værket.

Kl. 10.00 Pause
 

Kl. 10.20 Frivillige søges v/Anders Folmer Buhelt, direktør, Ungdommens Røde Kors og Julia Hunt, Ingerfair - Oplæg og debat om, hvordan vi kan rekruttere frivillige til afdelingsbestyrelser og udvalg i en tid, hvor man frit kan vælge, hvor man gerne vil være frivillig.

Kl. 11.45 Opsamling, perspektivering og tak for nu v/John Olsen og Jens Elmelund

Kl. 12.15 Frokost

Kl. 13.15 Fælles busafgang

 
Værksteder

Opgavegrupper i praksis

Opgavegrupper er en ny arbejdsform i 3B. Grupperne er midlertidige og hurtigt arbejdende og består af beboere og eventuelt ansatte, som sammen finder løsninger på konkrete og aktuelle udfordringer til gavn for hele 3B. Bliv klogere på, hvordan opgavegrupper fungerer i praksis og bidrager til beboerdemokratiet.

Engagér flere i din afdelingsbestyrelse

Vil I have flere til at deltage i bestyrelsen og udvalg? Er det altid de samme, der tropper op og er med? Konkurrencen om frivillige er hård, og hvad kan beboerdemokratiet tilbyde? Vær med til at finde ud af, hvordan fremtidens bestyrelse ser ud, og hvordan man kan rekruttere gode frivillige kræfter. Deltag aktivt med dine egne erfaringer fra bestyrelsen.

Hvordan gør vi plads til den gode ide?

Beboerne har mange ideer til initiativer i afdelingerne, men det kan være svært at engagere dem i at realisere ideerne. De ender ofte hos driften eller afdelingsbestyrelsen eller bliver måske slet ikke gennemført. Hvad kan beboerne selv udføre, og hvad forhindrer dem i at gennemføre den gode idé?

Skab fælles vision for afdelingen

Savner I ideer til, hvordan I som bestyrelse kan ansvarliggøre og engagere de øvrige beboere i trivslen i boligområdet? Kan I føle, at I som bestyrelse forventes at skulle klare tingene selv? Måske er tiden så moden til, at I sætter jer ned sammen med beboerne og finder nye veje. Få inspiration til, hvordan I gør fælles front og skaber en stærk vision for jeres afdeling.

Beboerdemokrati uden bureaukrati?

Beboerdemokrati handler om at blande sig i alt det der foregår, og få indflydelse på boligområdet. Hvorfor blander flere sig ikke? Er det de formelle rammer, der afskrækker? Hvad nu, hvis vi udfordrer dem? Skal vi kommunikere på nye måder for at få flere med? I fællesskab finder vi svar på nogle af spørgsmålene.

Vi er ens - eller er vi?

Samarbejdet i en bestyrelse kan halte, fordi vi ikke forstår hinanden. Det kan hjælpe, hvis man forstår hinanden. Det kan hjælpe, hvis man kender sin egen og de andres typer. Lær grundprincipperne bag typebestemmelserne, og hvordan det kan styrke samarbejdet. Du får også din egen personlige og anonyme adfærdsprofil.

Du kan hente programmet som pdf her: Program KAB-konferencen 2018.pdf