• Pisortatut Ilisimatusarfik | Ledelsesakademiet
Enrollment deadline can not be after activity start
Get URL

Sådan undgår du stress

Activity no: 1150-19-00-01
18-03-2020 at 09:00 - 19-03-2020 at 16:00
Ledelsesakademiet - Lokale 4
Kujallerpaat 9-11
3900 - Nuuk (Godthåb)
Instructor: Jonna Ketwa

Enrollment deadline: 04-03-2020 at 23:59
There are 11 free seats Enrollment deadline has been exceeded
Kursusgebyr
6,000.00 DKK Excl. of vat

Kursusbeskrivelse

Kursus i stressforebyggelse og stresshåndtering

Har du været eller er ramt af stress? Vil du gerne være bedre til at forebygge og håndtere stress? Vil du gerne have flere ressourcer og komme godt igennem din hverdag? Så er dette 2- dages kursus meget relevant.

Stress er symptom på en overbelastning af både krop og psyke, derfor er det vigtigt at forebygge stress. Trivsel og arbejdsglæde er forudsætninger for et godt og effektivt arbejdsliv.  Hårde neurologiske facts viser, at den enkelte må tage mere ansvar for sit eget velbefindende, hvis ikke det psykiske arbejdsmiljø skal få så alvorlige konsekvenser som udbrændthed og stress. Vi må have redskaber til at tackle de pressede situationer, der uundgåeligt vil opstå på vores arbejdspladser.

 

En effektiv stressindsats indebærer 4 faser:

  • Hvad er stress? Hjernen og stress. De sidste års hjerneforskning har ændret vores opfattelse af stress. Hvilke symptomer fortæller mig, at jeg er stresset?
  • Hvad giver dig stress? Stresskilder og årsager. Stress som en dårlig vane. Stress starter i barndommen, hvor vi lægger kimen til uhensigtsmæssige måder at tænke på. 
  • Stresshåndtering. Tekniker og redskaber til at skabe trivsel for dig selv igen. Følelser og stress. Følelser har stor betydning for, hvilke stresshormoner du producerer.
  • Forebyggelse af stress. Hvad kan du selv gøre for at undgå stress? Hvordan kan du bidrage til et godt arbejdsmiljø?

Kurset har til formål at lære at håndtere og forebygge stress. Hvis man har fået stress eller har haft stress, vil kurset også sætte fokus på, hvordan man tager styringen i håndteringen af stress og lærer af sin stress. Du vil få viden om psykologiske og fysiologiske symptomer og reaktioner på stress ligesom du vil få viden om, hvordan stress påvirker arbejdsevnen og din generelle trivsel.

Kurset har overordnet til formål at få hoved og krop til fungere sammen og komme i balance. Via oplæg, øvelser og gruppearbejde vil der være fokus på, hvordan man undgår stress samt generel viden om stress og håndtering af stress – der vil blive præsenteret værktøjer, du selv kan bruge til at forebygge og vende stress til personlig udvikling.

Kursusdagene er fra kl. 9.00 - 16.00 begge dage.

Underviser er privatpraktiserende autoriserede psykolog Jonna Ketwa.

Hun har gennem mange år arbejdet med stresshåndtering med både individuelle klienter og med virksomheder i Grønland.