Enrollment deadline can not be after activity start
Get URL

Konference for KAB-fællesskabet 2019

Activity no: 0009-19-42-00
26-10-2019 at 09:00 - 27-10-2019 at 13:15
Contact: Bettina Robinson
bet@kab-bolig.dk

Enrollment

Enrollment deadline: 09-10-2019 at 09:00
Cancellation deadline: 26-09-2019 at 09:00
There are 15 free seats Enrollment deadline has been exceeded
Deltager
4,100.00 DKK 

Fællesskab og netværk - sammen kan vi mere

Omverdenen har skiftende dagsordener, og i KAB oplever vi mange og forskelligartede krav til boligselskaberne. Der er behov for, at vi står sammen og trækker på den særlige resurse, der er i vores eget store KAB-fællesskab – netop det at være et fællesskab.

Du og dit boligselskab er del af KAB-fællesskabet og kan bruge det aktivt. I kan lære af hinanden og mødes om fælles udfordringer eller ønsker. Når noget er vigtigt,kan vi stå sammen og bruge vores størrelse.

Det kan give ekstra styrke og udvide ens muligheder at være del af et fællesskab. Hvis man tilmed ser på fællesskabet som et netværk, hvor man kan bruge hinanden på tværs, kan man snakke sammen, give eller modtage, finde fælles fodslag eller få godt modspil.

Når det er sagt, er det vigtigt at anerkende, at hvert boligselskab er sit eget. Behov og visioner er forskellige, og eksistensvilkår kan variere. Forskellighederne er en stor styrke i fællesskabet.

På konferencen skal vi ikke kun høre om, hvad fællesskab og netværk er. Vi skal også mødes i samtalerunder og lære hinanden at kende, udveksle holdninger og deler erfaringer. Dermed kan vi også opfylde et tilbagevendende ønske fra jer om mere tid til netværk og mere tid til at tale sammen.

Vi arbejder netop nu i KAB med at sætte ord på, hvad KAB-fællesskabet er, og det skal munde ud i en såkaldt grundfortælling. Det bidrager ethvert selskab i fællesskabet til, og det skal vi også omkring på konferencen.

Vi glæder os til at se dig.

Oplægsholdere:

Özlem Cekic

Den tidligere politiker og aktive samfundsdebattør har opfundet det nye danske ord dialogkaffe. På konferencen slår Özlem tonen an og inspirerer til, hvordan man kan rumme og se muligheder i hinandens forskelligheder. For at komme dertil må man tale sammen.

Hanne Lindblad

I mobilselskabet Call Me stod Hanne som direktør i spidsen for kampagnen ’Tal ordentligt’, der satte spot på, at god tone er altafgørende for, at vi trives som mennesker og kan udvikle os. På konferencen kommer hun omkring, hvad der betyder noget for os som mennesker, og hvordan vi udlever det.

Kresten Schultz Jørgensen

I dag er den tidligere chefredaktør Kresten strategisk rådgiver og hjælper KAB med at sætte ord på KAB-fællesskabet. Han beskriver med KAB-fællesskabet som eksempel, hvad en netværksorganisation er og hvilke muligheder, den giver.

Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape

Journalisten Abdel er bla. kendt som tv-vært på DR og fra dokumentarserien ’Familien fra Lærkevej’. Morten har skrevet bestsellerbogen ’Planen’ om sin barndom i Urbanplanen på Amager. På konferencen snakker Abdel og Morten om modsætninger og fællestræk fra opvæksten.

Boligminister Kaare Dybvad

Kaare Dybvad har i sine første måneder som minister markeret klare holdninger til, hvordan han politisk ønsker at præge den almene sektor. Det fortæller han om på konferencen.

Få en anderledes samtale

Samfundslaboratoriet Borgerdyst udviklede i 2010-15 ’samtalesaloner’ som en metode til at inspirere til deltagelse. Tanken er, at jo mere vi øver os i at dele vores tanker, holdninger og begejstring med hinanden, jo nemmere bliver det også at finde sammen om at føre tankerne ud i livet.

I samtalerunderne kommer du til at tale med andre deltagere. Måske kender du dem ikke, men samtalen er så styret, at du alligevel kan føle dig tilpas. Du kan lægge dit eget perspektiv på selve samtalen og flyve højt, generalisere, blive konkret eller gå i dybden. Du kan se frem til gode snakke, du ikke kan vide, hvad fører til.

Samtalerunderne giver mulighed for at komme hinanden ved på kryds og tværs, og alle kan være med.

Se en film (3½ min.) og se mere om ’samtalesaloner’